“RFSL”, одна з найстаріших ЛГБТКІ+ організацій світу, святкує 70-річчя

0 252

RFSL – це шведська правозахисна громадська організація, яку було засновано у 1950 році і яка є однією з профільних організацій об’єднання “Шведської федерації за ЛГБТК+ рівність” (RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande). Її засновник –  відкритий гомосексуал Аллан Хелльман.

RFSL та світ

Зараз це найбільша організація, яка налічує близько семи тисяч членів і 38 філій по всій Швеції. Вона провадить діяльність на місцевому, національному та міжнародному рівнях. У фокусі RFSL – підтримка жертв злочинів, просвітницькі кампанії, допомога  представникам ЛГБТ-спільноти, питання охорони здоров’я та боротьби з ВІЛ, а також лобіювання інтересів ЛГБТ в політиці. На міжнародному рівні RFSL тісно співпрацює з профільними організаціями в ПАР і Індонезії, а крім цього працює разом з “Східно-Європейською коаліцією за ЛГБТ+ рівність” для поліпшення якості життя ЛГБТК+ людей в цьому регіоні, до якого належить і Україна. RFSL активно підтримує ЛГБТК+ рух в нашій країні, разом з командою ВГО “Гей-альянс Україна” RFSL реалізувала багато проектів, тренінгів та виїзних заходів до Швеції для ЛГБТ+ активістів(-ок) України.Детальніше про історію RFSL та планів на майбутнє за посиланням.

На цей час

Сьогодні RFSL є невід’ємною частиною шведської роботи в галузі охорони здоров’я та унікальним ресурсом знань у суспільстві. RFSL займається адвокатською діяльністю в ООН та розподіляє шведську допомогу, але все ще є масовим рухом по всій Швеції, працює над покращенням ситуації з ЛГБТК+ у Швеції та інших країнах. Важливим внеском RFSL є те, що перспективу ЛГБТК було включено в підготовку до Порядку денного 2030 та загальних цілей сталого розвитку.

Команда ВГО “Гей-альянс Україна” вітає наших партнерів(ок), друзів та подруг з RFSL та бажає подальшого розвитку та успіхів!

 

Більше цікавого зі світу ЛГБТ-спільноти світу та нашої організації у нашому телеграм-каналі ВГО “Гей-альянс Україна”
Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.